SPECIALISATIES

Ellen Vander Veken

manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage ad modum Vodder

De manuele lymfdrainage is een massagevorm, die erop gericht is de werking van de venen en het lymfstelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter en sneller via de lymfbanen af te voeren. De manuele lymfdrainage is op het gehele lichaam toepasbaar, ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

...

Zwangerschapsbegeleiding

Perinatale kinesitherapie of zwangerschapsbegeleiding is aangewezen zowel voor als na de bevalling.

...

zwangere vrouw
Endermologie

LPG, endermologie

Endermologie is een behandelingsmethode van de huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt. Endermologie wordt toegepast door een kinesitherapeut die een opleiding tot endermoloog heeft gehad. De behandeldoelen zijn o.a. sinaasappelhuid (cellulitis), vetophopingen die ‘vast’ zitten en de voor- en nabehandeling bij vetafzuiging (liposuctie of liposculptuur).

...

Ademhalingskine, autogene drainage

Deze techniek heeft als doel de longen van de patiënt zo snel mogelijk vrij te maken van overtollig slijm (mucus). Indicaties zijn infectieziekten zoals bronchitis, bronchiolitis, longontsteking, aangeboren aandoeningen zoals mucoviscidose, primaire ciliarie dyskinesie... of aandoeningen van de longen ontstaan rond de geboorte (vb. bronchopulmonaire dysplasie bij prematuren, veelvuldig infecties bij pasgeborenen, ...).

...

ademhalingskinesitherapie